dimecres, 16 de maig del 2012

Els instituts podran sol·licitar horari continu fins a l’1 de juny

Consens, estalvi de despeses i millora educativa: requisits per aprovar el nou horari

Ensenyament ha fet un pas més per permetre la jornada intensiva als instituts. La conselleria, dirigida per Irene Rigau, ha elaborat un protocol que marca els requisits per aprovar el nou horari. Els centres D’ESO tenen fins a l’1 de juny per presentar les sol·licituds i sabran si poden implantar o no l’horari continu abans del 23 de juny. Mai fins ara no s’havien donat instruccions generals ni tan precises als centres per instaurar l’horari continu.

El departament posa diversos requisits per aprovar aquesta jornada. El primer és el consens dins del consell escolar del centre, del qual formen part les famílies. Entre el professorat l’acord sobre la jornada intensiva és molt ampli, també en educació primària, però entre els pares no. La conselleria també posa com a condició que el canvi comporti millores pedagògiques i organitzatives i que vagi acompanyat d’activitats no lectives a les tardes, com ara classes de reforç, l’ús de la biblioteca escolar o activitats extraescolars. A més, destaca que el nou horari ha de permetre un estalvi econòmic important en despeses corrents. Si les sol·licituds compleixen els requisits Ensenyament podria aprovar-les.

Els centres fan campanya per la jornada intensiva des del curs passat. Els més insistents són els instituts, però a les escoles de primària la reivindicació agafa força. Catalunya és una de les poques comunitats autònomes on hi ha l’horari partit. Fins ara, els instituts D’ESO han de fer classe tres tardes per setmana, però Rigau va canviar fa poc la normativa i a partir del setembre només seran obligatòries dues tardes. A més, la consellera es va mostrar oberta a instaurar aquesta jornada en la secundària en l’última reunió que va mantenir amb la junta de directors i els sindicats. A Sabadell, per exemple, tots els centres D’ESO públics (12 en total) volen horari continu. A les escoles de primària alguns mestres intenten també convèncer els pares.

Protocol per a la petició: http://secundaria.info/docs/prv/Protocol_organitzacio_horaria_singular.pdf

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada