dijous, 8 de març del 2012

La majoria d´instituts de Girona volen fer jornada intensiva

La majoria d´instituts de Girona volen fer jornada intensiva


Més de la meitat dels centres d'educació Secundària de les comarques de Girona -39 d'un total de 69- volen fer jornada intensiva el curs vinent, però les intencions del Departament d'Ensenyament no passen per generalitzar una compactació horària que ara només realitza l'institut Vescomtat de Cabrera, d'Hostalric. Aquest centre va entrar en un pla pilot restringit a cinc instituts de Catalunya, en el qual la Conselleria va incorporar els selvatans després que duguessin a terme una intensa campanya reivindicativa.
La "lluita per la jornada intensiva" és l'acció principal del sindicat Aspepc·SPS -exclusiu de professorat de Secundària- per a aquest curs i, abans d'acabar-lo, vol reforçar la seva demanda al Departament presentant les peticions dels instituts. Fins ara, 147 centres catalans han fet saber al sindicat que voldrien canviar l'horari partit per l'intensiu. D'aquests, 39 són gironins i han comunicat la seva sol·licitud al Departament d'Ensenyament a través de la Junta de directors de Secundària de la seva àrea territorial. De tots aquests centres de la Selva, el Gironès, l'Alt i el Baix Empordà i el Pla de l'Estany que poden augmentar d'aquí al juny, el d'Hostalric és l'únic que ja fa jornada continuada: de 8 del matí a tres quarts de 2 del migdia, un horari que els permet unificar el servei de transport escolar.
La millora del rendiment acadèmic dels estudiants i l'estalvi econòmic són els dos arguments principals dels defensors de limitar les classes als matins. El delegat d'Aspepc·SPS a Girona, Luis Sobrino, va afirmar que "és una mesura d'estalvi que entenem que podria beneficiar tothom"; per aquest motiu, durant el curs recullen informació als instituts i hi ofereixen xerrades amb l'objectiu de "fer una demanda massiva". Sobrino va explicar que, a les comarques gironines, alguns centres han tractat l'assumpte en els seus consells escolars, però la majoria prefereix defensar la jornada intensiva a través de les juntes de directors. A principis de curs, les direccions dels instituts de l'Alt Empordà van enviar una carta al director territorial d'Ensenyament a Girona comunicant-li la seva aposta per l'horari continuat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada