dijous, 16 de febrer del 2012

Què podem fer per a aconseguir-ho?

Què podem fer per a aconseguir-ho?

La proposta pot sortir del claustre de professors i d'aquí passar al Consell Escolar. Si aquest últim l'aprova es pot organitzar una votació de tots els pares, i amb el seu suport serà més fàcil que el Departament d'Ensenyament decideixi introduir aquest canvi.
La proposta pot sortir també de l'AMPA o del Consell Escolar i fer-se posteriorment les votacions dels pares, el claustre i el Consell Escolar.
En demanar l'opinió dels pares es pot aprofitar per recollir informació sobre si sol·licitarien servei de menjador i d'activitats extraescolars, per tal de valorar si la demanda continuaria igual o disminuiria.
Per a poder superar aquest primer escull és important treballar la conscienciació dels alumnes i dels pares. És ideal que del mateix centre surtin algunes persones responsables que vagin mantenint els contactes necessaris. Al contrari del que sembla a primera vista, molts pares volen uns horaris més lògics per als seus fills adolescents, que moltes vegades tornen a casa de les activitats extraescolars a les 9 o les 10 del vespre i tenen molt poc temps per a fer els treballs encomanats pels professors de l'institut.
La petició té moltes més possibilitats si ve acompanyada d'un projecte que inclogui els resultats de les votacions, els arguments -tant pedagògics com econòmics-, els horaris proposats i activitats extraescolars suficients per a atendre els alumnes que ho desitgin. A aquest projecte s'hi poden sumar entitats, clubs esportius, escoles de música, etc. de la població per tal de fer una proposta conjunta que beneficiï a tothom.
Es pot formar un grup municipal, comarcal o de zona per sol·licitar la jornada intensiva de manera col·lectiva amb tots els instituts inclosos i amb un pla municipal d'esports o altres activitats que es poden sumar al projecte.
És fonamental no rendir-se i tornar a demanar jornada intensiva si l'any passat vàreu ser un dels centres als quals es va denegar, tot i haver fet tot el procés per a aconseguir-la. Alguns centres, amb el 80% o més dels pares a favor, estan molt a prop d’obtenir el permís per a fer jornada intensiva el curs vinent -difícilment el Departament podrà continuar posposant un canvi que demana tota la comunitat educativa-. Si molts instituts fan el mateix, més clar li quedarà al Departament d’Ensenyament que la societat està preparada per a aquest canvi.
Us convidem a posar-vos en contacte amb nosaltres per a què us ajudem en tot el procés i feu créixer el nombre d'instituts de Catalunya que treballen per a aconseguir la jornada intensiva a l'ESO i al Batxillerat, pels mitjans habituals o enviant un correu a:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada