dilluns, 30 de gener del 2012

15 MILIONS d'EUROS

15 MILIONS D'EUROS COSTEN CADA CURS ELS MENJADORS GRATUÏTS D'ESO (per a alumnes desplaçats de municipi) QUE S'ESTALVIARIEN AMB LA JORNADA INTENSIVA
Un document extret del projecte dels PRESSUPOSTOS DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA PER AL 2012 (PROJECTE), corresponent serveis complementaris a l'educació, ens aporta algunes xifres que ens poden ajudar a calcular les despeses innecessàries que ensenyament continuarà generant per la negativa de permetre la jornada intensiva:
http://www15.gencat.cat/ecofin_wpres12/pdf/MP_8230.pdf

Menjadors obligatoris:
Alumnes amb menjador obligatori ....................................................... 31.000

- Suposem que 28.000 són d'ESO (la majoria han de ser d'ESO, perquè els desplaçats de
municipi de primària o d'educació especial no poden ser pas gaires).
- Suposem que cada dinar costa 6 €.
- Comptem que són uns 90 dinars cada curs (3 dies a la setmana)

28.000 x 6 x 90 = 15.120.000 Més de 15 milions d'euros!!!!!!

A aquests 15 milions cal sumar-hi altres despeses sobre els quals caldria aconseguir dades:
- Les despeses en autobusos obligatoris al migdia que porten els alumnes a dinar a casa i els tornen a l'institut a la tarda (per als centres que no tenen servei de menjador). La xifra d'aquest document fa referència al total d'usuaris, incloent els qui només utilitzen l'autobús a l'inici i al final de la jornada escolar, i aquests no s'estalviarien fent jornada intensiva.
- Les despeses en monitors per a l'hora de dinar i el descans posterior fins que comencen les classes de la tarda (normalment del pressupost de les ampes).
¿Cal continuar amb aquestes despeses innecessàries quan els pressupostos de molts instituts no arriben per pagar els rebuts d'electricitat o de neteja, el departament d'ensenyament no substitueix els conserges i les condicions laborals del professorat i de la resta de personal estan empitjorant cada cop més?
¿Per què en l'afany retallador el govern de la Generalitat s'entesta a mantenir la jornada partida a secundària si li surt tan cara?
¿Per què no té en compte les peticions de moltíssims instituts (pares inclosos) de fer jornada intensiva?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada